“Jij bent bijzonder voor mij”

Tegen wie zou jij dit willen zeggen?

 

In deze blog een samenvatting van de Betekenisweek Oktober 2020.

Een ziekte maakt alles ander: je lijf, je toekomst, de manier waarop je naar de wereld kijkt. Als er in deze periode iets is om je aan vast te houden, dan zijn het wel de mensen die dicht bij je staan. In de betekenisweek hebben 15 fotografen van het Moment Design Collectief gratis fotosessies door heel Nederland weg gegeven aan mensen met een ingrijpende ziekte. Hiervoor kon je je aanmelden ook als er een speciaal iemand was die jou door deze moeilijke periode heen sleept en je een boodschap voor diegene hebt.

In deze fotosessie, jullie moment samen, een knuffel, oude herinneringen, omarming of gewoon samen stil zijn bij elkaar, dankbaar zijn voor elkaar.

“Laat je hart spreken”

Op facebook Moment Design Collectief kun je foto’s en verhalen zien en lezen van deze Betekenisweek. De verhalen waren net als de voorgaande jaren behoorlijk heftig. Het heeft mij als fotograaf en mens ook geraakt als ik mensen voor mijn camera krijg die palliatieve zorg krijgen. Waarvan we weten dat ze er volgend jaar misschien niet meer zijn. Maar ook als mensen die wel beter worden moeten dealen met een heel ander leven dan voor de diagnose.

De fotosessies zijn gemaakt om te koesteren voor altijd. In de foto’s is naast veel pijn ook ontzettend veel liefde, kracht en plezier te zien dat er ondanks alle narigheid is. Met liefde, betrokkenheid en meeleven heb ik deze fotosessies gedaan. En gemerkt hoe belangrijk het is om je geliefden te vertellen hoe belangrijk ze zijn in je ziek zijn.

Lieve mensen, heel veel Liefde, sterkte in jullie ziekte- of herstelproces, lieve groetjes Erik Weening.