Het mooiste moment

uit jullie leven vastgelegd

 Geboortefotografie op de OK bij jullie keizersnee bevalling in Antonius.

Beelden van jullie bevalling, vastgelegd in een prachtige reportage.

De geboorte van een baby is bijzonder, zeg maar gewoon een wonder. Maanden en weken hebben jullie naar de geboorte van jullie kindje uitgekeken. Er zijn gesprekken geweest met verloskundige en /of Gynaecoloog en er is geconstateerd en besloten dat een geplande keizersnee bevalling noodzakelijk is.

Jullie OK bevalling gaat snel en is net zo bijzonder als een natuurlijke bevalling. Om zoveel mogelijk van de bevalling mee te krijgen is het mogelijk jullie OK bevalling te laten vastleggen door mij. Natuurlijk kun je foto’s met mobiel door verpleegkundige of medewerker van het OK team laten maken. Als fotograaf wil ik zoveel mogelijk beelden van jullie OK bevalling vastleggen en dit kan al vanaf het voorbereidingsmoment op de verloskamer/ afdeling tot en met teregkomst op de recovery en afdeling.

Het mooie is dat tijdens de OK je partner zoveel mogelijk bij de geboorte van jullie kindje betrokken wordt. Hij kan bij u aan het hoofdeinde van het operatiebed zitten en meekijken door een transparant deel van het doek, dat tussen het hoofeiden en de rest van de operatietafel hangt. Na de geboorte, die heel snel gaat, doet de kinderarts ter plekke een korte gezondheidschek bij jullie kindje, waar de partner dichtbij mag zijn. Daarna wordt jullie kindje bloot bij jou op de borst gelegd en toegedekt met warme doeken. Een mooi en bijzonder moment die zo belangrijk is voor hartslag, ademhaling, temperatuur, zuigreflex en hechtingsproces en geeft ook mooie beelden. Of Huid-op huid contact mogelijk is, is afhankelijk van jou conditie en van jullie kindje. Deze tijd samen is , moeder en kind is waardevol.

“Vooral voor de moeder is het zo fijn om de beelden terug te kunnen zien”.

“Ook geboortefotografie op de OK is later samen opnieuw jullie bevalling beleven en samen jullie kindje ontmoeten”.

Het is fijn om vooraf kennis te maken met elkaar en jullie fotografie wensen wat er in beeld vastgelegd mag worden te bespreken. Tijdens deze bijzondere gebeurtenis ben ik er graag als fotograaf bij.
Jullie gaan zo op in alles om je heen en de bevalling dat ik niet meer zichtbaar ben.

Hebben jullie wel eens overwogen om een de mooiste momenten uit jullie leven vast te leggen in een prachtige reportage? Een bevalling is een intiem moment in jullie leven samen. De bijzondere gebeurtenis van een geboorte, zal een prachtige herinnering in beeld zijn om samen weer te beleven.

Voor wie?

Een prachtige geboortefotoreportage kan ALLEEN wanneer er een geplande Keizersnee OK is voor de  geboorte van jullie kindje.
Het gaat dan om een poliklinisch geboorte in het ziekenhuis d.m.v. een keizersnee op de OK. Zelf ben ik, naast mijn fotografie, werkzaam in het Antonius ziekenhuis en ben bekend met de verpleging en de OK.

Als geboortefotograaf ben ik ingewerkt op de OK voor geboortefotografie en ken het protocol hiervoor.

Werkwijze

Als jullie voor een geboorte fotoreportage kiezen, hebben we eerst een kennismakingsgesprek.
Tijdens dit gesprek bespreken we jullie wensen, voorkeuren, grenzen, kosten en eventuele vragen.
Ik vind het ook belangrijk om elkaar te ontmoeten en spreken, het is immers een heel persoonlijke aangelegenheid. Een klik samen is hierbij erg belangrijk. Na het kennismakingsgesprek kunnen jullie er samen rustig over nadenken.

Wanneer jullie mij boeken om de bevalling te fotograferen ga ik de geboortedatum en tijd reserveren in mijn agenda. Eén of twee weken vooraf hebben we nog een contactmoment. Op de dag van  geboorte ontmoeten we elkaar op de verloskamer in het ziekenhuis.

Na de geboorte ga ik met de reportage aan de slag. Jullie krijgen bericht wanneer deze klaar is. Heel snel ontvangen jullie de eerste preview om eventueel te delen met familie/ vrienden. De digitale foto’s ontvangen jullie op een USB-stick en zal ik persoonlijk langsbrengen.

Een keizersnede wordt ook wel sectio caesarea genoemd. Dit is een operatie waarbij de baby via een snee in de buik geboren wordt. De gynaecoloog maakt een snee in je buik en baarmoeder en haalt de baby daardoor naar buiten. De baby wordt meestal binnen 5 minuten na het begin van de operatie geboren. De hele operatie duurt ongeveer 30-45 minuten. Na de keizersnede blijf je zo’n 2 tot 3 dagen in het ziekenhuis.

Couveuse fotografie

In het Antonius ziekenhuis mag ik met regelmaat prachtige kleine fotoreportages maken.
Prematuur geboren kindjes en kindjes met de nodige zorg op de couveuseafdeling samen met hun ouders. Een kort fotomoment waarbij de gewone zorgzaken voorbij komen waarbij de ouders zelf betrokken zijn; verzorgen, voedingsinfuus regelen, buidelen, en zelfs badderen.
Jullie momenten samen in een kleine fotoreportage om later terug te zien.

Deze fotomomenten kunnen vanaf het moment dat jullie kindje op de couveuze afdeling komt tot het moment dat jullie met elkaar naar huis mogen.
En altijd in overleg met de verpleging met wie ik altijd samenwerk.
Op de couveuse afdeling ligt informatie over mij en 2 prachtige albums.