Bevalling in Antonius Sneek van een prachtige zoon Jelte van Amarens & Harm

 

Zondag 09 Augustus 2020

“We wisten dat vanavond de inleiding zou gaan starten met het plaatsen van een ballon catheter. Ik was 37 weken zwanger en opgnomen ivm zwangerschap vergiftiging. Zo bijzonder … ik had al 1,5 cm ontsluiting, dat was geweldig, mijn lichaam was er klaar voor, fijn. Een goeie nacht hebben we gehad maar ooh wat spannend, morgen zou de dag zijn dat we heit en mem van jou, klein-wonder-in-mijn-buik, gaan worden.

Maandag 10 Augustus 2020. Vroeg wakkerr, spannend is het, wat staat ons te wachten, hoe zal het zijn? Om 07.00 uur naar de verloskamers van Antonius Sneek aan het CTG, kijken hoe het met je gaat. Je doet het goed en de vliezen mogen gebroken worden. Ik had in de nacht al 5 cm ontsluiting gekregen, zonderr veel last hier van te hebben gehad. Half 8 zijn de vliezen gebroken en mijn lichaam reageeert volledig natuurlijk. Vanaf dat moment gaat het snel, heftig en direkt op volle kracht met de weeën. Half 10 heeft Harm fotograaf Erik Weening gebeld met mededeling dat hij deze kant wel op kan komen, het gaat hartstikke goed. Vanaf het moment dat Erik aanwezig is gaat de bevalling ook voorspoedig door. De aanwezigheid van Erik hebben wij minimaal gemerkt, dat was fijn. Zo konden wij samen met de verpleegkundige door gaan zonder afgeleid te worden.

De bevalling verliep voorspoedig en om 14:21 is onze zoon Jelte geboren. Trots, blij en helemaal in de wolken van onze prachtige zoon, wat een wonder! We zijn heel blij met de bevallings foto’s en geboorte foto’s welke Erik heeeft gemaakt. We hebben direkt al een paar gekregen, welke we op het geboorte kaartje hebben geplaatst. Het is zo fijn dat je je volledig kan concentreren op de bevalling en geboorte van ons wonder zonder dat je foto’s hoeft te maken, zo kun je er helemaal voor elkaar zijn. De foto’s die we hebben ontvangen zijn echt prachtig en gemaakt door een fotograaf, dat kun je zien.

Nu in spanning wachten op het geboorte album, welke Erik voor ons en Jelte heeft gemaakt. Bedankt voor de prachtige foto’s.”

Amarens en Harm.

Een bijzondere beleving vond ik als fotograaf het zeker. En het is fijn om met jullie vooraf samen kennis te maken. Het is een intiem moment waar je als fotograaf absoluut zo onzichtbaar mogelijk wilt zijn. Vanaf het moment dat we elkaar spraken is er meteen een vertrouwen en dat is mooi. Amarens en Harm, ik vond het prachtig om jullie liefde en zorgzaamheid voor elkaar te zien en vastleggen en jullie prachtige zoon Jelte zien geboren worden. Met heel veel liefde heb ik aan jullie fotoreportage gewerkt met een prachtig album als resultaat. Fijn dat alles nu zo goed gaat en ik wens jullie alle Liefs en beste toe.

Mem en Heit, in protte leafde en sûnens, genietsje fan jo prachtige soan Jelte.

 Lieve Groetjes Erik Weening