Congolees- Nederlandse Bruiloft.

Bruidspaar Ramazani & Sanne Marijn vieren hun Liefde voor elkaar op 21-09-2019 samen met familie en vrienden.

Een prachtige nazomerse zaterdag in September is het jullie dag. De kapper en visagist zijn al met de bruid Sanne Marijn bezig als ik aankom bij het huis waar later de bruidegom Ramazani haar bruid ophaalt. Ook vriendin, vader en moeder zijn in de weer om zich klaar te maken voor deze mooie dag. En er is een beetje spanning, hoe zou het gaan vandaag? Komt de bruidegom op tijd? En zal de familie op tijd klaar zijn. De zon is er al volop en de trouwjurk wordt van boven gehaald en buiten in de boom gehangen voor de eerste foto’s naast die van de kapper en visagist.

Dan op weg naar huize bruidegom. Daar zijn de vrienden van de bruidegom ook en maken we prachtige foto’s voor huis. Ook de chauffeur van de Rolls is aanwezig en als de bruidegom zijn vrienden gedag heeft gezegd stapt de enig sinds gespannen bruidegom met een grote lach in de Rolls op weg naar zijn bruid.

Als de bruid opendoet is daar een innige omhelzing en is de bruidegom helemaal weg van zijn bruid. ‘Wauwwww wat een prachtige vrouw, mijn vrouw “ hoor je de bruidegom denken. Iedereen bewondert het bruidspaar zowel buiten als binnen. Binnen wordt de stropdas van bruidegom nog even goed gestrikt. De jurk van de bruid nog even gecheckt en dan gaan we op pad om samen prachtige foto’s te maken. Op locaties in Sneek waar Sanne Marijn en Ramazani veel tijd samen hebben doorgebracht. Waar we komen, wordt er even door omstanders gekeken naar dit prachtige schitterende bruidspaar. En wat is het mooi weer.

 

Als we weer bij huize van de bruid komen is de familie er al en wordt het bruidspaar warm onthaald en lekker bij gekletst en koffie/thee gedronken en broodjes staan klaar. Dan is het tijd om de familie van Ramazani op te zoeken. Zij zijn nog bezig met het maken van de Cogoleese gerechten voor het diner.  We rijden met familie en genodigden naar familie van Ramazani, waar we opnieuw warm onthaald worden en al dansend en zingend naar de plek wandelen waar familie foto’s worden gemaakt. En de vrienden van Ramazani mogen natuurlijk niet ontbreken.

De Trouwdienst begint om 16.00 uur en we vertrekken mooi op tijd naar de Hemkerk. Daar kunnen bruidspaar en directe familie nog even terugtrekken voor de trouwdienst begint. De bruidsmeisjes zijn schitterend, de Hemkerk prachtig versiert. De mensen stromen binnen en zien meteen dat hier een Nederlands- Congo-Kinshasa trouwfeest is. Op “Wedding Day” van Casting Crowns wordt de bruidegom door zijn familie binnengebracht en daarna wordt de bruid door haar vader binnengebracht op “Dit is ons moment” van Gerald Troost met bruidsmeisjes die bloemblaadjes strooien. Na deze prachtige bijzondere begin een warm welkom voor iedereen en klinkt dit in Jambo Bwana door dat door kinderen en Sanna wordt gezongen.

In de trouwdienst worden genodigden in lofprijs en aanbidding meegenomen door een prachtig muziekteam. Er wordt volop meegezongen. Een verrassing is daar als de bruid Sanna Marijn een lied van liefde zingt voor haar bruidegom Ramazani. De toespraak door Lourens du Plessis, trouwbeloften, ringenwissseling, in alles klinkt een warme persoonlijkheid van het bruidspaar door.

Ook in de verbinding tussen twee afkomsten worden door beide families warme wijze aanmoedigende woorden gesproken. En hoe bijzonder is het als je oma de trouwbijbel overhandigt. De trouwdienst is een Feest van Liefde en Dank aan de Schepper. Na dankgebed en Zegen is het niet afgelopen en volgt swingend het “Mambo Sawa” en dansend wordt deze trouwdienst afgesloten. Een heerlijk Diner staat dan op het programma met heerlijke Afrikaanse gerechten en iedereen is uitgenodigd om te blijven eten. Het Diner loopt over in het feest en dat zal iedereen niet gauw vergeten.

Een trouwfeest waar twee landen….twee geliefden elkaar ontmoeten.

Sanne Marijn en Ramazani, ik wens jullie alle Liefde toe, gezondheid en geluk. Als jullie bruidsfotograaf heb ik ontzettend van jullie genoten, Erik Weening.