Met 8 weken Echo zagen en hoorden Lianne en Chalong dat er drie kinderen waren te zien

 

Als fotograaf word je niet dagelijks gemaild om een prematuur drieling met hun ouders te mogen fotograferen. Ik heb de moeder gebeld en een afspraak was zo gemaakt, natuurlijk in overleg met de verpleging.

Zo mooi en bijzonder om ook nu weer te mogen doen. Een moment in het prille begin van een jong gezin vastleggen. Loek, Moos en Fee zijn geboren op 08 November 2020 in UMCG Groningen; 30 weken en 5 dagen oud.

“Met 8 weken gingen we naar het echo centrum in Sneek, denkend we gaan voor ons eerste kindje. Toen bleek dat er niet één, niet twee maar drie kinderen waren. We schrokken enorm; op dat moment konden we het niet overzien en waren we bang en gespannen. Later waren we super blij: we gaan ervoor. Bij het echo centrum zien ze dit ook nooit, dus die stuurden ons direct door. De volgende dag zaten we al bij de gynaecoloog in Sneek. We waren emotioneel, hoe gaat het lopen?”. Daar kregen ze informatie over het verloop en de duur van de zwangerschap en de risico’s

Tot eind Oktober ging het nog goed en liep Lianne nog als een kievit rond. Na een dag en een nacht met krampen bracht haar vader haar naar het UMCG in Groningen. Ze bleek vroegtijdige weeën te hebben. Ze kreeg medicatie en rust, alles om te zorgen dat de baby’s blijven zitten. Gelukkig sloeg het aan. Lianne mocht weer naar huis, mits ze zich rustig hield. Tot aan de bevalling ging ze alle dagen naar het ziekenhuis in Sneek voor een CTG en twee keer per week naar UMCG in Groningen.

Daar is Lianne bevallen toen de baby’s 30 weken en 5 dagen oud waren.

“We hebben een ééneiige tweeling (twee jongetjes) en een meisje. Dat is heel zeldzaam, een enorm wonder. Blijkbaar is er een dubbele eisprong geweest een heeft één daarvan zich gesplitst. Bij een eeneiige tweeling heb je het risico op een tweeling transfusiesyndroom (TTS) Daarom volgde hierna een traject van constant terugkomen, echo’s maken en kijken: hoe nu verder? ”Ze kunnen niets garanderen, dat maakt het zo spannend. De NIPT screeningstest bij 14 weken was goed. Daarna kwam een grote echo. Daarop konden we alles zien: de ruggengraat, de schedeltjes, zelfs de vingertjes kon je tellen. Vanaf die week konden we genieten, viel de druk van onze schouders af en konden we denken: dit komt goed”

Loek is als eerste op 19 November naar Sneek gekomen, Moos op 25 November en Fee op 3 December. Een drukke heen en weer reisgebeuren voor de ouders.

Nu ze in Sneek verder mogen groeien en aansterken is er wel een rust gekomen“. Lianne en Chalong haar man zijn een groot deel van de dag met hun drieling in de weer. En genieten daar ontzettend van. Inmiddels zijn ze allen thuis en, met hier en daar ondersteuning, maakt dit mooie jonge gezinnetje het goed.

Lianne & Chalong:”We hebben een fantastische fotosessie mogen hebben van onze drieling. Het was een hele ontspannen en warme middag. Erik weet precies de kwetsbare en mooie momenten vast te leggen. We hebben erg mooie foto’s ontvangen die ons elke keer terugbrengt naar deze bijzondere periode van ons leven. Wij bevelen Erik Weening fotografie van harte aan”.

“Lieve Lianne en Chalong, dank voor jullie vertrouwen. Dat ik even heel dichtbij mocht komen en jullie liefde en zorg voor Loek, Moos en Fee en voor elkaar mocht vastleggen. Veel liefde, gezondheid en geluk samen”.

Liefs, Erik Weening

Deel tekst uit Groot Sneek #FACETOFACE door Riemie van Dijk