Richard & Judith trouwen in het mooie Sneek 

Trouwen in het mooie Sneek en bruiloftsfoto’s bij de Sneeker Waterpoort, houtzaagmolen “De Rat” in IJlst, langs de Geeuw en buitenuit en bij hun eigen huisje.

Het is vrijdag 02 September 2022 en ook vandaag mooi weer. Het zonnetje is er al bij als ik naar het ouderlijk huis van Judith rijdt. De straat is mooi versierd en er hangen vlaggen, ballonnen en slingers. Binnen in de woonkamer is de kapper met de bruid bezig samen met moeder en zus. En is de visagiste met een andere zus van Judith bezig. Zussen en broer van de bruid en familie van Richard is al in de feestelijke kleding in afwachting van de aankomst van de bruidegom, net als de neefjes. Er is een heerlijke gespannenheid, eindelijk de dag waar Judith & Richard zo naar uit zagen. En dan is het ineens zo ver. Tussen de verbouwing en studie aangelegenheden door nu Feest.

De klok wordt in de gaten gehouden, het telefoontje komt dat Richard in hun eigen trouwauto aan het begin van de straat staat. Buren en bekenden en familie zelf komen naar buiten om het ophalen van de bruid mee te maken. Ook Richard is toch lichtelijk gespannen en weet dat hij vandaag in de hoofdrol zit als bruidegom, prachtig in pak en een heerlijke lach op zijn gezicht en in gedachten bij haar, zijn liefde. ‘You’re Still The One’ klinkt zacht in zijn gedachten. Paps van Judith heeft statief en filmapparatuur klaar en dan is daar het sein.

Richard komt aanrijden in hun mooi versierde Ford Ka, stapt uit, neemt het bruidsboeket mee en vervolgd zijn weg naar de voordeur die voor hem niet onbekend is. Van dichtbij wil familie van de bruid dit meemaken en zeker de eerste kus van dit prachtige bruidspaar niet missen. Na bewonderen van familie en buren, vertrekt het bruidspaar met mij naar hun eigen huisje. Daar begint de bruidsfotografie.  Vandaar naar De Sneeker Waterpoort en door naar de molen ‘De Rat’ in IJlst. Beide prachtige locaties gekozen door bruidspaar.

Bij deze houtzaagmolen en aan de Geeuw en zelfs in en op de molen vinden mooie intieme momenten plaats die ik met liefde en enthousiasmet vastgleg.

En het mooie is dat ze ruim de tijd hebben gekozen voor hun bruidsfotografie. Heerlijk is ook dat Judith & Richard al snel in de ontspanning van hun dag komen en dat is weer prachtig terug te zien in hun momenten samen, hun dag, hun Liefde voor elkaar, Vieren en beleven.

Bij de mooie witte ophaalbrug aan ‘De Ruterpolderwei’ en water in IJlst nemen we ook tijd om prachtige trouwfoto’s te maken. Die mooie momenten worden in stijl afgesloten met picknicken in het gras. Broer Dennis is ook mee als assistent en zorgt voor de catering en drinken. Dan is het tijd om naar Sneek te gaan voor de trouwceremonie in het mooie stadhuis van Sneek. Bij de waterpoort van Sneek stappen we nog even uit voor de laatste trouwfoto’s daar, omdat het licht nu iets gunstiger is. Bij het stadhuis zijn beide families en vrienden van het bruidspaar al aanwezig, ook buren, kennissen en belangstellenden wachten daar om het bruidspaar te ontvangen en bewonderen.

Dan komt het bruidspaar in hun Ford Ka aanrijden en bij uitstappen klinkt een applaus en is er verwondering. Iedereen wordt uitgenodigd om binnen de trouwceremonie te volgen door de ambtenaar in functie. Aanwezigen maken in voorkamer twee rijen en dan komt het bruidspaar binnen, opnieuw applaus en je voelt naast kleine spanning ook feestelijke vreugde zowel bij groot als klein. Als de bode iedereen heeft uitgenodigd de trouwzaal te betreden, volgt even later de bruidegom. En dan … op het prachtige nummer van Shania Twain, ‘You’re Still The One’ komt de bruid aan de arm van haar vader de zaal binnen, en neemt Judith de plaats in naast Richard, die glimmend het gebeuren aanschouwt. Dan kan de trouwceremonie beginnen. Woorden van ontmoeting, liefde, samen beleven volgen elkaar op en dan het Moment Suprême… elkaars JA-Woord… Ja, dan … smelt je toch als ouders, zussen, broers, vrienden en fotograaf. De ruimte gevuld met het JA-Woord van hun Liefde voor elkaar en De kus natuurlijk en dan de ringen, ook een prachtig moment gebracht hun neefje.

Als de trouwceremonie voorbij is, is daar die heerlijke ontlading van felicitaties, omhelzing, woordenwensen van geluk en liefde van iedereen. Er worden mooie groepsfoto’s gemaakt voor het stadhuis en op de trappen van het stadhuis. Dan roept ceremoniemeester Dennis op om te vertrekken naar molen ‘De Rat’ in IJlst waar het bruidspaar langs de Geeuw een prachtige plek voor nog meer groepsfoto momenten. En fijn dat het dan mooi weer is. Met veel bekijks lopen familie en vrienden naar de locatie en daar beleven we met elkaar opnieuw het feestelijke moment om in verschillende settingen met bruidspaar op de foto te gaan.

In Sneek wordt het Feest voortgezet in de Stolp. Richard & Judith snijden hun bruidstaart aan met de genodigde familie en vrienden om hen heen, er wordt lekker gekletst en het bruidspaar straalt.

Voor mij zit de trouwreportage erop en neem ik afscheid van het bruidspaar, hun familie en vrienden. Een mooie bruiloftsfeest waar allerlei mooie momenten Richard & Judiths dag vullen en wat zich nog voortzet in samen bowlen, eten en avondfeest met muziek en dans.

“Lief bruidspaar, Richard & Judith, wat een fantastisch mooi trouwdag hebben jullie mogen beleven met jullie geliefden. Ik wens jullie veel Liefde, gezondheid en geluk toe samen”.

“Ik vond het mooi om als fotograaf jullie dag te mogen vastleggen en jullie je Liefde voor elkaar te zien delen met jullie familie en vrienden”.

“Jullie trouwalbum laat een prachtig beeld zien van jullie dag, jullie trouwdag”.

Ik wens jullie heel veel liefs toe, Erik

 

Wij hebben een super mooie dag gehad mede dankzij u, met prachtig mooie foto’s in ons TrouwAlbum.

Het is zo vastgelegd wie we zijn en nog belangrijker, hoe we samen zijn. Super bedankt Erik.

Judith & Richard